Около сто милиона избиратели в Европа се колебаят коя партия да подкрепят за евровота

Снимка: БГНЕС

Около сто милиона избиратели в Европа се колебаят коя партия да подкрепят за евровота в края на май, заяви в интервю за "Хоризонт" Сузи Денисън от Европейския съвет за външна политика. По думите й антиевропейските партии печелят все по-голяма подкрепа, но традиционните политически сили могат да се оттласнат от ъгъла и да привлекат подкрепата на избирателите, ако говорят за проблемите, които наистина вълнуват хората. 

"Миграцията не е основният проблем, който формира решението на избирателите дали да отидат до урните и кого да подкрепят на предстоящия вот през май", заяви за "Хоризонт" Сузи Денисън от Европейския съвет за външна политика, която е и един от авторите на последния доклад. Както всички, тя е чакала с нетърпение първи епизод на "Игра на тронове": "Ние използвахме групите в "Игра на тронове", за да определим и начина, по който мислят избирателите за политическите системи. Домът на Спарк са тези, които вярват, че и европейските, и националните системи работят. От друга страна, са врабците, които смятат, че и двете системи са тотално провалени. Денерисианците, които все още вярват в европейската система, но смятат националната за провалена и свободният народ от Севера, който вярва, че националната система работи, но европейската – не".

"За да изберат своята група, хората в цяла Европа се вълнуват от множество теми – икономика, външна политика, климат, миграция и ислямска радикализация", категорична е Денисън, която разбива пет мита за убеждението на избирателите: "Те варират от обвързването на антиевропейските партии единствено с проблемите на миграцията до идеята, че Европа е разделена на Западна и Източна, и разбиранията на избирателите в двете части са съвсем различни и не могат да бъдат променени. Мит е също така, че подкрепата за определени партии е много фокусирана. Нищо подобно. Ние виждаме, че нагласите на евроизбирателите са много колебливи и динамични и могат да се обърнат във всяка една посока".

ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59