Военният министър е разпоредил проверка за рухването стена в Хасково, при което загина човек

Красимир Каракачанов
Снимка: БТА

Вече е установена самоличността на мъжа, който вчера вечерта загина под рухналата ограда на бившето военно поделение на улица „Ком“ в Хасково. Това е 57-годишен мъж от квартал „Република“.

Инцидентът стана снощи, когато бурята разрушила тухлената ограда и под отломките загина мъж. Имотът е на Министерството на отбраната и военната прокуратура пое разследването по случая. Дияна Иванова от община Хасково обясни, че между институциите е имало непрекъсната преписка за опасната ограда.

"Общината е сезирала неколкократно министерството на отбраната, че тази ограда представлява непосредствена опасност за преминаващите по тротоара. През това време общината безброй пъти е ограждала мястото със сигнални ленти, които изчезват на следващия ден. Знае се, близко е до квартала, децата си играят".

По-рано днес военният министър Красимир Каракачанов заяви, че падналата стена е трябвало да бъде съборена, като в ход е била процедура по избор на фирма изпълнител.

"Честно казано при такава цена, за около пет хиляди лева, едва ли ще има много мераклии да дойдат. Имало е обезопасителна лента, която е поставена и от общината, и от полицията, но явно покрай тези ветрове, които са съборили стената, и вятъра, и дървета, които вятърът е клатил, са подпирали стената и са довели до нейното събаряне. На мен по-скоро в момента ми изглежда като малшанс и трагичен инцидент, но въпреки това съм разпоредил още вчера да се направи пълна проверка."

Проверката ще приключи в понеделник. Каракачанов допълни, че военното министерство има огромни проблеми с десетки бивши подделения в страната

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33