В Свищов поставят още камери след зачестили вандалски прояви

Снимка: интернет

Община Свищов започна поставянето на допълнителни камери за видеонаблюдение като предохранителна мярка срещу зачестилите вандалски набези над общинско имущество в града.

Поставени са общо 50 камери за видеонаблюдение, а след последните вандалски прояви и унищожено имущество за десетки хиляди лева в паркове и площади са монтирани още 17 камери, поясни кметът на Свищов Генчо Генчев:

„Да гарантираме сигурността най-вече на нашите съграждани, тъй като имаше инциденти с побоища в централните части на града, а също така и за опазване на държавното и общинското имущество“.

Целта е до края на годината камери за видеонаблюдение да бъдат поставени във всички квартали на града, както и на основните туристически обекти, посочи кметът Генчев:

„Продължаваме с парк „Калето“, продължаваме с археологическия резерват „Нове“, също така и на местността „Паметниците“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33