Френският посланик благодари на България за съпричастността за „Нотр Дам“

Във Велико Търново Ерик Льобедел връчи на университетски преподавател и учител ордена на френското просветно министерство „Кавалер на академичните палми“.
Снимка: Здравка Маслянкова

Френският посланик у нас Ерик Льобедел благодари на българската държава и гражданите за съпричастността за възстановяването на парижката катедрала „Нотр Дам“ и определи предложената помощ като много щедра. Във Велико Търново Льобедел посочи, че конкретната подкрепа ще бъде заявена след приключване на оценката на щетите.

Дипломатът припомни думите на френският президент Еманюел Макрон, че катедралата „Нотр Дам“ ще бъде възстановено до пет години. „За да се случи това, ще имаме нужда от огромна подкрепа“, посочи посланик Ерик Льобедел:

„Ние ще имаме нужда от помощта на всички творци и занаятчии, работещи в съответната област, за възстановяването на „Нотр Дам“, не само във Франция, но в цяла Европа“.

Във Велико Търново Ерик Льобедел връчи на университетски преподавател и учител ордена на френското просветно министерство „Кавалер на академичните палми“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33