ЕК съжали за решението на САЩ за санкции срещу Иран

Снимка: архив

Европейската комисия изрази съжаление от решението на Съединените щати да наложат санкции на всички купувачи на нефт от Иран, сред които и Китай.

Говорителят на Европейската комисия Мая Косианчич заяви:

"Това решение рискува да подкопае още повече приложението на всеобхватния план за действие, който е ключов елемент от глобалната архитектура за неразпространение на ядрено оръжие. То бе подкрепено единодушно от Съвета за сигурност на ООН и е изключително важно за регионалната и глобална сигурност. Европейският съюз ще продължи да го спазва, докато Иран продължава да се придържа към изцяло към ядрените си ангажименти". 

Вчера се разбра, че САЩ няма да удължат периода на облекчения за основните купувачи на ирански петрол след изтичането му на 2 май, като заплашиха да наложат санкции върху всяка страна, която продължи да търгува с Техеран. Сред тези държави са Китай, Гърция, Италия, Индия, Япония, Южна Корея, Тайван и Турция.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59