Медицински сестри и здравни специалисти протестираха в Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Медицински сестри и здравни специалисти протестираха в Стара Загора срещу ниското заплащане на труда им. 

Към протеста на медицинските специалисти в Стара Загора се присъединиха медицински сестри от Казанлък, Момчилград, Кърджали, Крумовград и Златоград. Те отново заявиха исканията си за достойно заплащане на труда и промени в здравеопазването.

"Аз съм 40 години в системата на здравеопазването и искам да ви кажа, че нашият труд, на първо място, е бил винаги ниско платен, а през последните години сме на най-ниското социално стъпало едва ли не. Изравнени с почти минимална работна заплата".

На протеста присъства и националният омбудсман Мая Манолова:

"Както обещах, в първият момент на първия протест, ще стоя заедно с вас докрай, докато всяко едно от вашите искания не бъде на сто процента изпълнено".

Предвижда се на 15 май медицинските специалисти от цялата страна да излязат на национален протест пред МС.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33