Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров продължава в Испания

Григор Димитров беше стабилен на форхенд.
Снимка: Ройтерс

Поставеният под №13 в схемата на АТР 500 турнира в Барселона Григор Димитров се класира за осминафиналите.

Българинът победи с 6:2, 6:7(4), 6:3 левичаря от Испания Фернандо Вердаско, шампион в състезанието от 2010 г. Срещата на централния корт "Рафаел Надал" продължи 2:20 часа.

Григор успя да пробие при втората си възможност за 3:1, когато съперникът изпрати топката в аут. В следващия гейм 43-ият в класацията на АТР Димитров отрази четири точки за рибрейк и успя да затвърди. В осмата игра той стигна до два сетбола и взе частта при втория след двойна грешка на Вердаско.

Испанският левичар стигна до две точки за пробив в самото начало на следващия сет, но Гришо ги отрази хладнокръвно и взе подаването си с добър сервис. В шестия гейм Димитров поведе с 40:0 при посрещане, но игра пасивно и не успя да пробие 37-годишния мадридчанин. Веднага след това Вердаско стигна до 40:15 и направи брейк при втория шанс, за да поведе с 4:3. Българинът реагира позитивно и тутакси върна пробива.
Стигна се до тайбрек. В него Димитров започна с двойна грешка и резултатът бързо стана 0:3 точки. Той направи и втора двойна за 1:4. При 6:1 испанецът стигна до пет точки за изравняване на сетовете и реализира третата със своя ас №2.

Гришо започна амбицирано последния сет и поведе бързо с 4:0. Вердаско се посъвзе и успя да върне единия пробив при 2:4. Българинът прекъсна серията от три поредни гейма на съперника, като спечели с прекрасна къса резултата 5:3.  Веднага след това Димитров поведе с 40:0 и триумфира при втория мачбол.

Следващият съперник на 27-годишния хасковлия утре е 81-ият в света Николас Хари от Чили, който отстрани втория в схемата Александер Зверев. Димитров и 198-сантиметровият Хари не са се срещали до този момент. Мачът ще бъде не преди 14 часа наше време.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сестри Стоеви

Сестри Стоеви: Целта ни е да излезем от групите на Олимпиадата

Най-добрите състезателки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева се завърнаха в София, след като вчера завоюваха сребърни медали на двойки жени на Европейското първенство в Саарбрюкен (Германия). Те обаче постигнаха един още по-голям успех, след като спечелиха квота за олимпийските игри в Париж 2024. Сестрите, които имат в кариерата..

публикувано на 16.04.24 в 07:25

Нургюл Салимова загуби злощастно от индийка в Торонто

Нургюл Салимова претърпя второ поражение от индийката Вайшали Рамешбабу на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се играе в канадския град Торонто. Загубата, която дойде след 88 хода и близо шест часа игра, бе много неприятна за 20-годишната българка, тъй като тя имаше абсолютно спечелена позиция на два пъти, но в..

публикувано на 16.04.24 в 07:21
Лудогорец - Арда

Лудогорец победи Арда и дръпна с 11 точки пред втория

Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на Първа лига. Головете за шампионите вкараха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Тимът на Арда завърши с човек по-малко на терена заради директен червен картон на резервата Христо Митев. Така Лудогорец вече има 11 точки преднина пред подгласника си Черно море..

публикувано на 15.04.24 в 22:01
Фиорентина

Фиорентина и Дженоа с равенство в Италия

Отборите на Фиорентина и Дженоа завършиха при равенство 1:1 в двубой от 32-ия кръг в първенството на Италия по футбол. Фиорентина е в серия от четири мача без победа, но запази десетото си място във временното класиране с 44 точки, а освен това е с мач по-малко. Тимът на Дженоа остава 12-и с 39 точки в актива си. Алберт Гудмундсон даде преднина на..

публикувано на 15.04.24 в 21:40
Сисай Лема и Хелън Обири

Етиопец и кенийка победиха на маратона в Бостън

Етиопският бегач Сисай Лема, който през декември даде четвърто най-добро време на дистанцията, спечели маратона в Бостън с време от 2:06л17 часа. При жените победи кенийката Хелън Обири, за която това бе втора победа в Бостън. Лема изпревари още в началото друг етиопец - Мохамед Еса, който остана втори на 41 секунди, както и кениеца Еванс Чебет, който..

публикувано на 15.04.24 в 20:52
ЦСКА 1948 - Локомотив (Сф)

ЦСКА 1948 с първа пролетна победа, Локо (Сф) пропусна да вземе точка в Бистрица

ЦСКА 1948 победи Локомотив (София) с 2:1 в мач, игран на стадион "Витоша" в Бистрица. Димитър Митков откри резултата за "железничарите", но домакините направиха пълен обрат с две попадения на капитана си Радослав Кирилов. Успехът е първи тази пролет за "червените". Първата опасност пред една от двете врати дойде в четвъртата минута, когато Радослав..

публикувано на 15.04.24 в 19:30
Благодарение на Мартин Чой отбора на „BMW Motorrad CSEU“ завърши състезанието

Мартин Чой е "мотивиран повече от всякога" за легендарното мотоциклетно състезание в Льо Ман

Мартин Чой е "мотивиран повече от всякога" за предстоящото състезание "24 часа на Льо Ман", с което ще бъде открит новият сезон в Световния шампионат по мотоциклетизъм за издържливост. Българският пилот ще кара във водещия клас Супербайк с MACO Racing Team, който през миналата година зае  шестото място в генералното класиране и през тази отново има..

публикувано на 15.04.24 в 14:44