Австрия прие реформа, заради която може да намалеят помощите за чужденците

Снимка: Анастасия Бакалска

Двете управляващи партии в Австрия - Народната и Партията на свободата, одобриха в парламента реформа, която ще доведе до намаляване на социалните плащания за чужденци и големи семейства, предаде ДПА.

Стандартната минимална социална помощ в Австрия се определя на ниво 885 евро месечно, но от юни чужденците ще получават с 300 евро по-малко, освен ако не докажат средно ниво на познания по немски език или напреднали познания по английски език.

Родителите ще получават 221 и 133 евро за първо и второ дете, но едва 44 евро за всяко следващо. Новите правила ще засегнат най-вече имигрантите, които обичайно имат повече деца от австрийците.

От средно 239 000 души, които са получавали този тип помощи през 2017 година, близо половината са чужденци, а около една трета - бежанци, сочат статистическите данни в Австрия.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59