„БГ Плакат“ стартира инициатива за популяризиране на социалното предприемачество

Иван Василев: Мотивира ме промяната на човешките съдби

Снимка: Георги Нейков, БНР

„Каквато и печалба да спечелиш – тя е нищо на фона на това, което можеш да видиш в промяната на една човешка съдба“. Това каза пред БНР Иван Василев – управител на социалното предприятие „БГ Плакат“, което стартира инициатива за популяризиране на социалното предприемачество.
      

„За нас е много важно да насърчаваме други хора от бизнеса да гледат по различен начин на това да дадат работа на друг – давайки работа, някой да промени живота си. Основното, което ме е мотивирало, е именно промяната на тези човешки животи“, отбеляза той в предаването „Преди всички“.

Василев разказа как е започнало всичко - за собствения си бизнес той и жена му са търсели хора за разпространение на рекламни материали:

„Търсейки хора, които да вършат тази работа, попадахме на една или друга човешка съдба. С времето установихме, че, предоставяйки възможност на даден човек да се труди, ние всъщност му даваме нещо много повече от това да изкара някой лев за прехраната си. За много от тези хора това е надежда за нов живот. Става въпрос за хора със зависимости, бездомни хора. Един от първите хора, с които се срещнахме, беше бездомен, живееше в един гараж без тоалетна и санитарни условия за нормален живот. Лека полека, започвайки да работи, си стъпи на краката. В един момент дори даваше заем на фирмата“.

„Много от хората, които променят живота си, имат сърдечна вяра в себе си, до голяма степен вяра в Бога и това им дава надежда. Трудът е много дълбоко вплетен в цялата библейска история“, подчерта още Иван Василев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.  


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33