Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Снимка: БГНЕС

Домашен арест за бившата кметица на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, осъдени преди по-малко от месец на съответно 20 и 15 години затвор за корупция, постанови Специализираният апелативен съд.

Решението е окончателно и Иванчева и Петрова напускат Сливенския женски затвор, където бяха отведени след осъдителните присъди за корупция. 

Според апелативните съдии, чието решение подлежи на незабавно изпълнение, постоянният арест е прекалено тежка мярка за двете. По делото нямало и данни двете да планират да се укрият от правосъдието. 

„Оттук нататък времето ще покаже дали ще се укрият, дали няма да се укрият. Аз защитих позицията на прокуратурата такава, в която да съм убеден. Точно съдът е този, който взима решението по свое усмотрение“, коментира прокурор Тихомир Стоев.

Новият адвокат на Десислава Иванчева - Николай Хаджигенов, заяви:

„Изненадан съм от решението на съда, защото, ако позволите да дам един безумен пример - при Термопилите спартанците са знаели, че отиват на смърт, нали? Работата на наказателния адвокат в България е точно такава - да прави невъзможното и да знае, че няма да се случи нищо смислено“.


Свързани новини

Десислава Иванчева

Иванчева поиска равноправно участие в започващата от утре предизборна кампания

Осъдената на 20 години затвор за корупция Десислава Иванчева, която е независим кандидат за евродепутат, поиска равноправно участие в започващата от утре предизборна кампания.  Иванчева, която след присъдата на Специализирания наказателен съд..

публикувано на 25.04.19 в 12:53