Командироват рекорден брой полицаи в община Несебър за летния сезон

Снимка: Даниела Костадинова

Рекорден брой 360 полицаи ще бъдат командировани в община Несебър за летния сезон. Това съобщи директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов на среща с консули и с посланици на чужди държави у нас, която се проведе в Несебър.

За първа година се очаква освен полицаи от Румъния, Полша и Чехия да има и командировани служители от германската полиция.

С 25 на сто по-малко са регистрираните престъпления на територията на община Несебър през миналия туристически сезон. 649 са чуждестранните туристи, станали жертви най-вече на кражби и грабежи. От тях най-много са пострадалите граждани на Великобритания и Русия.

Приоритетите в работата на полицията този сезон обобщи старши комисар Калоян Калоянов:

"Акцентът ще бъде върху такива нарушения на обществения ред, които имат по-голям обем в сравнение с останалите. Едно от тях са джебчийските кражби".

Схеми за измами предлагат в курортния комплекс Слънчев бряг нелицензирани шофьори, примамвайки туристи с ниски цени, каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов:

"Най-различни схеми. Водят ги по селата, казват: "хайде да ни вкараш в някоя къща. Вкарват ги в някаква къща, ядат една баница и накрая плащат по 25 лева за едно парче баница".

93 нови камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в курортния комплекс Слънчев бряг. Това предвижда мащабен проект за охрана, по който в момента се провежда обществена поръчка, каза кметът на Несебър Николай Димитров.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33