Радев: Опитите да бъдат заглушени скандалите с други мероприятия няма да сполучат

Снимка: БГНЕС

Президентът Радев поднесе венци и цветя пред Паметника на незнайния войн по повод 74 години от победата над нацистка Германия във Втората световна война.

Пред журналисти държавният глава заяви, че е равноотдалечен от всички партии и добави, че не трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. 

Радев  посочи още, че двамата членове на кабинета му, които сега са част от листата на БСП за евровота, първо са напуснали президентсвото и след това са започнали да водят предизборна кампания:

"Аз съм равноотдалечен от всички партии. Не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока. По-скоро аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. Както виждате, обвиненията към мен са абсолютно несъстоятелни! Президентството не е феодална институция. Всеки е свободен да взема решение. Моите условия са ясни - напуска се президентството и всеки е свободен да се кандидатира за каквото си иска".

Коментарът на Радев е по повод думите на премиера Бойко Борисов, който в телевизионно интервю заяви, че очаква държавният глава да е равно отдалечен от  партиите.

Нормално е в предизборна обстановка да се политизират всички събития около централната власт, каза пред журналисти президентът. Опитите да бъдат заглушени скандалите с всякакви други мероприятия няма да сполучат, понеже хората вече очакват разнищване на тези скандали, очакват реални действия и противодействие на корупцията, каза още държавният глава.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33