Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: 82% е нивото на съвременни въоръжения на стратегическите ядрени сили на Русия

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин отчете високо ниво на обезпечаване на стратегическите ядрени сили на страната със съвременно въоръжение, предаде ТАСС.

Според изнесената от Путин информация на заседание в Сочи по развитието на руските въоръжени сили, това ниво е 82 процента. Сериозно придвижване напред - така руският президент окачестви осъвременяването на руските средства за водене на война.

Във Военнокосмическите сили задачата е изпълнена до 74 процента, във Военноморския флот - надхвърля 60 на сто, а в сухопътните сили работата е завършена наполовина.

Путин даде напътствия на висшите военни и на отбранителната промишленост да осигурят средства за защита от хиперзвуково оръжие преди който и друг в света да се сдобие с такива. "Прекрасно знаем, че засега само ние разполагаме с хиперзвуково оръжие, но рано или късно и в други водещи страни ще имат такова", каза Владимир Путин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Майк Помпейо

Майк Помпейо пристига в Сочи за среща с руския външен министър Сергей Лавров

Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо пристига в Сочи за среща с руския министър на външните работи Сергей Лавров. Очаква се Помпейо да бъде приет и от президента Владимир Путин.  Ситуацията на Корейския полуостров, Венецуела,..

обновено на 14.05.19 в 07:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

Британска авиокомпания отмени всичките си полети до Тел Авив до 27 октомври

Британската нискобюджетна авиокомпанията Easyjet потвърди, че е отменила всички полети до Тел Авив до 27 октомври във връзка с нападението на Иран срещу Израел. Авиокомпанията едва наскоро възобнови услугите си в региона, след като първоначално..

публикувано на 16.04.24 в 15:58
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев

Министърът на земеделието е подал оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка - потвърдиха за Хоризонт от Министерския съвет.  Вътев беше един от четиримата министри  на редовното правителство на ПП- ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет...

публикувано на 16.04.24 в 15:57
Израелската ПВО-система

Израел търси подкрепа за санкции срещу Иран

Израелското военно правителство и днес ще обсъжда възможния отговор на иранската въздушна атака през уикенда. Това твърди официален представител, цитиран от Ройтерс, който не е посочил точен час, в който дискусиите ще се проведат. Докато..

публикувано на 16.04.24 в 15:36
Капитан Мария Крашевска

С 18% жени в армията България е на 4-то място сред страните в НАТО

18 процента от Българската армия е съставена от дами. Това ни нарежда, поне засега, на 4-то място сред страните в НАТО по дами в армията.  20 години след членството в НАТО България има напредък в интегрирането на дамите в командните структури. Но още..

публикувано на 16.04.24 в 15:18
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Заради липса на ракети Украйна не успяла да спре руски удар срещу електроцентрала

Украйна не е успяла да защити своя ключова електроцентрала заради липсата на противовъздушни ракети. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за американския канал Пи Би Ес (PBS). През последните седмици Русия извършва..

публикувано на 16.04.24 в 15:12
Анна Заркова

Анна Заркова: Луканов притежава качеството да печели безброй и силни врагове

Гробът на Андрей Луканов вече е от старите, но и днес българските политици се оправдават с Луканов за несполуките на прехода. Обвиняват него за селекцията на олигарсите. Това е много лесно обяснение, което ни спестява срама, че сме лоши..

публикувано на 16.04.24 в 14:59

В СУ беше открито обновеното емблематично пространство "Яйцето"

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" беше открито обновеното емблематично пространство "Яйцето". То се превърна в модерен конферентно - изследователски център, посветен на опазването и показването на богатата култура и наследство на..

публикувано на 16.04.24 в 14:45