Най-рано през юни ще се поднови работата по Националната стратегия за детето

Бисер Петков
Снимка: БГНЕС

Най-рано през юни ще е възможно да се поднови работата по оспорвания и впоследствие оттеглен проект на Национална стратегия за детето. Социалният министър Бисер Петков отново припомни на протестиращите родители, че към момента няма приет документ и работата по него е замразена.

По думите на министъра обстановката в момента не позволява нормален диалог за преработка на проекта на стратегия.

"Когато има конкретни предложения, конкретни възражения срещу текстове на проекта "Национална странтегия" ще може да продължи работата. След края на месец май, когато, надявам се, обстановката да бъде малко по-нормална, а не да бъде истерична в някаква степен".

Бисер Петков обяви, че бедните семейства с деца на възраст от 5 до 16 години за в бъдеще ще имат ограничен достъп до помощите за топлоенергия, ако децата не посещават редовно учиище.

"Диференцираният доход за отопление чрез по-ниски доходи без да се лишават от тези целеви помощи за отопление, които би трябвало да осигурят възможност на най-бедните уязвими групи от населението да си осигурят топлото през зимата".

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33