Дискусия за водещите кандидати в европейските избори в Дома на Европа в София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Дома на Европа в София днес ще има дискусия на тема „Водещите кандидати в Европейските избори - сблъсък на идеи за бъдещето на Европа“.

Събитието се организира съвместно от Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България. Дискусията, която започва в 10 ч. е организирана след проведения снощи телевизионен дебат на шестимата водещи кандидати за поста председател на Европейската комисия.

Те говориха за миграцията, икономиката, опазването на околната среда, данъците и международните отношения. 

Като най-сигурни наследници на Жан-Клод Юнкер се очертават кандидатите на Европейската народна партия Манфред Вебер и на Партията на европейските социалисти Франс Тимерманс.

Двамата се обявиха за единна Европа срещу глобалните предизвикателства, в това число и срещу Китай и Съединените щати.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33