Музикалният театър представя премиерно мюзикъла "Четиримата близнаци"

Генералната репетиция на премиерния спектакъл „Четиримата близнаци“ с композитор Георги Костов се проведе днес. Публиката може да го гледа на сцената на Музикалния театър за първи път в събота от 11 часа на голямата сцена на театъра.

Мюзикълът е „за малки и големи“. Георги Костов написва творбата по пиесата „Приказка за калпаците“ от Панчо Панчев, по-известен като Дядо Пънч, през 1997 г. Премиерата е същата година по повод 50-ия юбилеен сезон на Музикалния театър, а в събота ще бъде представен за втори път на сцена от режисьора Стефан Донев.

„Това заглавие „Четиримата близнаци“ има доста дълга история. То бе написано от Георги Костов и от Панчо Панчев по инициатива на баща му Светозар Донев, с цел да се открие сезонът на Музикалния театър през 1997 г., тъй като тогава имаше традиция сезонът да се открива с българско заглавие“, каза Стефан Донев.

„Четиримата близнаци“ е музикална комедия, написана в духа на фолклорната традиция. Донев я определя като приказка за порастването, изборите в живота и отстояването на любовта, в която разбира се побеждава доброто.

„Четиримата близнаци“ не е само мюзикъл за деца, казва директорката на Националния музикален театър Марияна Арсенова, която преди 20 години е била на сцената в този спектакъл.

Премиерните дати всъщност са две – на 18 и 19 май от 11 часа на голямата сцена на Музикалния театър.

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.