Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БАБХ изтегля от пазара индийска куркума с високо съдържание на олово

Снимка: Уикипедия

При взета проба за лабораторен анализ за целите на официалния контрол Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи високо съдържание на олово в продукт „Куркума“ с произход Индия. БАБХ е предприела необходимите действия за забрана и изтегляне на наличните количества от пазара, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Фирма „Биосет“ ООД е опаковала продукта в потребителски опаковки от 10 г, 200 г, 500 г и 1000 г с партиден номер L 1048.

В тази връзка БАБХ предупреждава потребителите, закупили такива продукти, да не ги консумират, и приканва, по възможност, да ги върнат на търговеца, от който са ги закупили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заразените с Covid-19 служители в болницата в Сандански вече са 12

Заразените с коронавирус в хирургичното отделение на болницата в Сандански вече са 12. След вчерашните  потвърдени 8 случая на медицински сестри и санитари, днес положителни проби са дали още четирима работещи в отделението, сред които и лекари. От вчера хирургичното отделение е под карантина и достъпът до него е забранен. Приетите..

публикувано на 09.10.20 в 17:09