Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвегия се опитва да посредничи между власт и опозиция във Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро (вляво) и опозиционният лидер Хуан Гуайдо.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Норвегия обяви, че е имала „предварителни контакти“ с представители на правителството и опозицията на Венецуела, потвърждавайки медийните съобщения, че посредничи за разрешаване на венецуелската криза, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо също потвърди, че Норвегия помага, но отрече двете страни да водят преговори.

Той определи тяхното посредничество като една от многото инициативи.

Норвегия не е сред страните, които са признали Гуайдо за временен президент на Венецуела.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Опозицията във Венецуела планира нови мащабни протести

На венецуелския опозиционер Едгар Самбрано, заместник-председател на парламента, контролиран от опозицията, беше наложена мярка неотклонение задържане под стража и той беше пратен във военен затвор в Каракас. Самбрано беше арестуван в сряда. Той е..

публикувано на 10.05.19 в 21:23
Николас Мадуро

Мадуро зове армията на Венецуела да е готова за US офанзива

Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова въоръжените сили на страната да са в готовност да я защитават в случай на американска военна офанзива. В същото време лидерът на опозицията Хуан Гуайдо оглави нови протести срещу режима. Ситуацията във..

публикувано на 04.05.19 в 19:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булгаргаз" поиска природният газ да поскъпне с 2% през април

"Булгаргаз" запазва прогнозата и поиска природният газ да поскъпне с около 2% през април. Това стана ясно по време на откритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за цените на синьото гориво. Окончателно решение ще бъде..

публикувано на 28.03.24 в 11:07

Гърция най-бедна в ЕС след България - дебати по вот на недоверие срещу Мицотакис

Продължават дебатите в парламента в Атина по вота на недоверие срещу правителството на Кириакос Мицотакис. За първи път консерваторите са в "обяснителен режим" срещу обединената цяла опозиция, коментират анализатори. Обсъждат се теми от различни..

публикувано на 28.03.24 в 10:54
Огнян Минчев

Огнян Минчев: Навлизаме във все по-дълбока политическа криза

Политическата сила на Румен Радев нараства в конкретната ситуация , въпреки обстоятелството, че променената Конституция ограничава възможностите за неговия избор за служебно правителство. Това заяви пред БНР политологът проф. Огнян Минчев...

публикувано на 28.03.24 в 10:31
Павела Митова

ИТН с критика към МС за решението Министерството на енергетиката да изкупи дълговете на Топлофикация София

С декларации започна заседанието на Народното събрание. Павела Митова от "Има такъв народ" критикува вчерашното решение на правителството, с което Министерството на енергетиката получава близо 1 милиард и 600 милиона лв. от държавния бюджет, за да..

публикувано на 28.03.24 в 10:30

Сигнал за бомба и в Съдебната палата в София

Сигнал за бомба и в сградата на Съдебната палата. Той е подаден в 9 часа в четвъртък. По-рано такъв сигнал е  получен и на електронната поща на СУ "Свети Климент Охридски ". И на двете места текат проверки, като за момента не е открито нищо..

публикувано на 28.03.24 в 10:05

Рециклирането в България: Проблем са инфраструктурата и отпадъците от домакинствата

Качественото събиране на отпадъците и качественото им рециклиране са основните пътища за изпълнение на целите на Европейския съюз (ЕС), свързани с отпадъците от опаковки и влагането на рециклирано съдържание в тях. Това заяви Цветанка Тодорова,..

публикувано на 28.03.24 в 09:35
Мирослав Иванов

Мирослав Иванов: Службите и "мястото на ДПС за регулаторите"- спънката за общ кабинет

Имаше предостатъчно предпоставки да имаме поне още 9 месеца кабинет , изказа мнение пред БНР Мирослав Иванов от ПП-ДБ. Той напомни поетите ангажименти преди 9 месеца, изброи направеното досега и заяви, че реформите е трябвало да продължат, за да се..

публикувано на 28.03.24 в 09:30