Каракачанов: До средата на юни стартира проектът за бронирана машина за армията

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната ще е готово да стартира проекта за бронирана машина за армията най-късно в средата на юни, съобщи днес във Варна военният министър Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Министерството ще изпрати писма до четири фирми - финландска, френска, немска и американска -  за потвърждаване на офертите. Сред изискванията ни е минимум 20 процента от оборудването и въоръжението на машината да са българско производство, а самата машина да се сглобява в България, обясни Каракачанов.

За новия изтребител е необходимо да се преговаря „още малко“ на тема цена, каза министърът на отбраната. По думите му би било жалко, ако американските ни партньори гледат на една продажба и покупка на самолети като на бизнес, а не като на отношение със стратегически партньор.

От трите проекта за модернизация на армията най-напред е придвижен този за двата патрулни многофункционални кораби за флота, каза още Каракачанов. Според него договорът ще бъде подписан най-късно в края на есента.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33