Пърформанс - фалшива предизборна кампания събира публика в центъра на София

Режисьорът Стефан Прохоров
Снимка: Кети Маринова
Пърформансът "Аз за Вас" не е реална политическа кампания, а провокация към гражданите. Режисьор е Стефан Прохоров,  Кети Маринова-сценограф, а „кандидатът“ е Пламен Байков-оперен певец. 

"На улица "Екзарх Йосиф" № 9 ще функционира нашият фалшив предизборен щаб, където анонимният кандидат "Аз за Вас" ще се среща лице в лице със своите избиратели. Можем да обещаем опера, безплатни кюфтета, истинска охрана, така че хората могат да не се притесняват от безредици и, сигурен съм, че ние ще достигнем до публиката, която иначе остава извън театъра, извън галериите", разказа режисьорът Стефан Прохоров пред "Хоризонт".

"Целта на пърформанса е много проста. Ние искаме да напомним колко е важно да бъдем информирани, колко е важно да гласуваме и да поемаме своята отговорност", подчерта режисьорът.

"Публиката за нас е нещо този път от особено значение. В случая ние си казваме: "Добре де, как една такава идея ще стигне до хората? Как ще направим така, че те да разбират за какво става дума и най-малкото да могат да дойдат?" Пърформанс публиката, театралната публика, публиката, изкушена от изкуствата, лесно може да намери това място, защото то е в центъра на София - точно срещу Националния институт по правосъдие, буквално врата срещу врата", поясни Стефан Прохоров.

"Ние вече сме спечелили своите избори, имайки възможността да реализираме този проект и да подканим своите зрители към забавление, чувство за хумор, въображение и отговорност", смята той.

Повече за инициативата можете да чуете в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима графици градят артистични мостове в съвместна изложба

Трима творци обединяват свои произведения в графична изложба в Регионалния исторически музей - София. Графиките на  Мария Духтева, Иван Нинов и Ирма Водева могат да бъдат разгледани до 3 ноември. "Мостът се получава между багрите на двете дами, които представяме, и строгата на пръв поглед, но за мен много дълбока графика на Иван Нинов, черно-бяла,..

публикувано на 23.10.19 в 14:40

Елина Гаранча и Софийската филхармония – блестящо изпълнение и на певицата, и на оркестъра

Когато научих, че в София ще гостува Елина Гаранча, много се развълнувах - просто не можех да повярвам, че оперна звезда от този ранг  ще изнесе концерт у нас. Винаги съм се възхищавала на тази певица - в нея, като рядко изключение, са събрани всички качества на изключителен певец - глас, физическа красота, артистичност, музикалност, прекрасна..

публикувано на 22.10.19 в 16:30

Гастрол на Базелския балет в Телавивската опера

Дълга редичка от бързащи напред или оглеждащи се назад хора с най-необходимите вещи в торбичка или куфар в ръце - така изглеждаше финалът на балета „Тевие“ по мотиви на разказите на Шалом Алейхем, постановката на базелския балет на хореографа Ричард Уелок. Той изправи на крака публиката в Телавивската опера. Израел е страна от..

публикувано на 22.10.19 в 15:22

Започва тазгодишното издание на фестивалa за дигитални изкуства DA Fest

Седмото издание на международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest започва днес и ще продължи до 26 октомври. Организатор е Националната художествена академия. В програмата на фестивала са включени изложби, аудио-визуални, театрални пърформанси, видео арт прожекции, лекции и презентации, творчески работилници и концерти, уточни за..

публикувано на 22.10.19 в 01:59

Нов проект на НАТФИЗ качва на сцената студенти и бивши възпитаници

Стартира нов проект на НАТФИЗ, благодарение на който на учебните сцени на академията публиката ще може да гледа 5 допълнителни премиери през сезона. В него си партнират настоящи студенти и вече бивши възпитаници. Първото представление по този проект имаше премиера миналия петък - „Три сестри“ по Чехов. Кои са останалите 4 заглавия,..

публикувано на 21.10.19 в 18:59
Ясен Гюзелев

Вълшебният свят на Ясен Гюзелев в изложба в галерия "Арте"

Оригинални илюстрации на художника Ясен Гюзелев по книги на Жул Верн и Пушкин са изложени в столичната галерия "Арте". Експозицията може да бъде разгледана до 26 октомври.      Именно за илюстрациите си за „Пътешествие до центъра на Земята“ Гюзелев получи награда в рамките на Московския международен панаир на книгата. Това е и последният проект..

публикувано на 21.10.19 в 17:10
Италианският певец и композитор Марио Бионди

Марио Бионди: "Музиката не е комерсиален продукт. Тя е душевност и начин на живот"

Марио Бионди притежава един от най-дълбоките, кадифени и разпознаваеми гласове сред съвременните джаз вокалисти. А тази вечер ще имаме шанса да чуем този глас и на живо в столичната зала 1 на НДК. Италианската звезда се завръща в България за своят втори концерт, след като през 2017-та зарадва всички свои почитатели със страхотен концерт в столичен клуб...

публикувано на 18.10.19 в 18:40