Пърформанс - фалшива предизборна кампания събира публика в центъра на София

Режисьорът Стефан Прохоров
Снимка: Кети Маринова
Пърформансът "Аз за Вас" не е реална политическа кампания, а провокация към гражданите. Режисьор е Стефан Прохоров,  Кети Маринова-сценограф, а „кандидатът“ е Пламен Байков-оперен певец. 

"На улица "Екзарх Йосиф" № 9 ще функционира нашият фалшив предизборен щаб, където анонимният кандидат "Аз за Вас" ще се среща лице в лице със своите избиратели. Можем да обещаем опера, безплатни кюфтета, истинска охрана, така че хората могат да не се притесняват от безредици и, сигурен съм, че ние ще достигнем до публиката, която иначе остава извън театъра, извън галериите", разказа режисьорът Стефан Прохоров пред "Хоризонт".

"Целта на пърформанса е много проста. Ние искаме да напомним колко е важно да бъдем информирани, колко е важно да гласуваме и да поемаме своята отговорност", подчерта режисьорът.

"Публиката за нас е нещо този път от особено значение. В случая ние си казваме: "Добре де, как една такава идея ще стигне до хората? Как ще направим така, че те да разбират за какво става дума и най-малкото да могат да дойдат?" Пърформанс публиката, театралната публика, публиката, изкушена от изкуствата, лесно може да намери това място, защото то е в центъра на София - точно срещу Националния институт по правосъдие, буквално врата срещу врата", поясни Стефан Прохоров.

"Ние вече сме спечелили своите избори, имайки възможността да реализираме този проект и да подканим своите зрители към забавление, чувство за хумор, въображение и отговорност", смята той.

Повече за инициативата можете да чуете в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пол Риджуей и Румяна Петрова

Д-р. Пол Риджуей: без музика няма нищо интересно в света

Д-р. Пол Риджуей е американски музикант, със сериозна специализация в различни американски и европейски университети. Живее в България от 25 г. Пристига тук като църковен мисионер. Преподава и дирижира. Твърди, че музиката е най-добрият начин да служиш на Бога и да бъдеш свързан с него, независимо от стила и религията на човек. Д-р Риджуей ще дирижира..

публикувано на 18.06.19 в 18:19
За шести път в кюстендилското с.Шишковци, където е живял и творил 30 години големият ни художник Владимир Димитров-Майстора, бе открит пленер за студенти по живопис и скулптура от Художествената академия

В Шишковци за трети път се провежда пленер, посветен на Майстора

За шести път в кюстендилското с.Шишковци, където е живял и творил 30 години големият ни художник Владимир Димитров-Майстора, бе открит пленер за студенти по живопис и скулптура от Художествената академия. Този път проявата е с международно участие – пристигнаха студенти от академиите в Черна гора и в Белград.  Студентите ще останат седмица в..

публикувано на 18.06.19 в 16:37

Изложбата "Тодор Славчев фотоархив" - едно пътуване във времето

Фотографската изложба "Тодор Славчев фотоархив" е своеобразно пътуване назад във времето към 40-те и 50-те години на миналия век през погледа на един от именитите български фоторепортери. Тя е част от "Месец на фотографията" и може да бъде разгледана до 30-и юни в Център за култура и дебат "Червената къща "Андрей Николов". Снимките,..

публикувано на 18.06.19 в 13:31
Портретна фотография на Райко Алексиев от 1908 година.

Ретроспективна изложба на Райко Алексиев в Софийската градска галерия

След 26 години от последната изложба на Райко Алексиев, Софийската градска художествена галерия открива днес негова ретроспективна експозиция, предаде БТА. „Време е да си припомним кой е той, дали е само име на галерия в София или знаков персонаж от трагичните събития от есента на 1944 година“, коментира кураторът на проекта Красимир Илиев...

публикувано на 18.06.19 в 11:20

Писателката и драматург от Радиотеатъра на БНР Теодора Димова е отличена с награда „Христо Г. Данов“

Писателката и драматург от Радиотеатъра на БНР Теодора Димова е тазгодишният носител на голямата награда „Христо Г. Данов“ за цялостен принос в националната книжовна култура. Димова е автор на 9 пиеси, които се играят в стратата и чужбина,  както и на романите „Емине”, „Майките”, „Адриана” и „Марма, Мариам”. Отличието бе връчено от министъра на..

публикувано на 15.06.19 в 12:50