Стоматолози източвали НЗОК с книжки на деца от малцинствата

Емилия Русинова
Снимка: БГНЕС

По-голямата част от децата, с чиито здравни книжки е била източвана Здравната каса чрез предоставяне на фиктивни стоматологични услуги, са били от малцинствата. Децата не са били от София. Това каза ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

Вчера стана ясно, че на петима столични зъболекари и на още двама души са повдигнати обвинения, че с фалшиви документи са присвоили над 120 000 лева.

От проверените дотук амбулаторни листове невярна информация е установена в 1200, добави Русинова:

„Те са представяли пред Здравната каса в периода 2015-2018 година документи за извършени дентални услуги по отношение на непълнолетни лица, в резултат на което тези стоматолози са получавали по банковите си сметки средства от Здравната каса“.

Градският прокурор на София добави, че разследването продължава и че кръгът на обвиняемите лица не е изчерпан.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33