МВР: Нормално без сериозни нарушения започна изборният ден

| обновено на 26.05.19 в 11:20
Снимка: Ани Петрова, БНР

Нормално без нарушения е започнал изборният ден съобщават от МВР. Един сигнал за купуване на гласове е получен до момента в МВР. "Хоризонт" научи, че той е получен на телефон 112 и не е в София.

В момента екипи на вътрешното министерство проверяват дали сигналът за купуване на гласове е достоверен. Няма сериозни нарушения към този час, обобщават от МВР. Сутринта на места е имало проблеми с  отварянето на изборните секции, но към момента се работи нормално. Полицията разследва и инцидент в Хасково. Там е открит мъртъв мъж. Той се е опитал да изкара автомобила си от гараж в града. Работи се по версията, че мъжът е прострелян, но все още текът огледи и експертизи. От вътрешното министерство напомнят, че екипите им са в готовност да реагират на сигнали за нередности.

От вътрешното министерство призовават гражданите да подават сигнали, когато станат свидетели на нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Това може да стане на денонощната линия на вътрешното министерство. 982 22 32 с код за София 02 или на имейл – izbori@mvr.bg.

Създадена е и организация за звената. В Дирекция "Български документи за самоличност" те ще работят в днешния ден от 8,30 до 19,30 ч. Ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти или документи, или с изтекъл срок, с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От МВР припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, както и такива, носещи предмети, опасни за живота. Забранява се използването на мобилни телефони и фотоапарати, както и друга техника с цел заснемане начина на гласуване.

Служители на МВР ще се намесват във възстановяване на реда, когато това е необходимо или има съответно решение на Избирателната комисия.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33