Технически проблем с машините в 2 секции в Габрово

Снимка: БГНЕС

В две секции в област Габрово имаше проблеми с машините за гласуване. В едната проблемът не беше отстранен и там гласуването с машина беше прекратено.

Без сигнали за нарушения преминава изборният ден в Габровска област. Преустановено е машинното гласуване в една от секциите, където избирателите подават хартиени бюлетини, съобщават от РИК. Причината е техническа повреда в устройството. То не е заменено и така машините на разположение остават 52.

Активността от началото на изборния ден до 17 часа очаквано остава по ниска в сравнение с предишните избори за Европейски парламент.

Интересуват ли се от изборите младежите, на които скоро им предстои да навършат пълнолетие.

Елисавета Даскалова и Мартин Христов, учители в училище „Райчо Каролев“ в Габрово:

„Предмета „Етика и право“ - той има право да ги запознае, ако имат възможността да гласуват, предполагам, че ще си дадат сметка защо трябва да направят този избор“.

„В 10 и 11 клас питах, каква е целта на тези избори – не знаят, далече е от тях“.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33