Втора машина даде дефект в област Кърджали

| обновено на 26.05.19 в 15:12
Снимка: БГНЕС

Близо 22 процента е активността в област Кърджали към 13 часа. Тя е най-висока в община Черноочене, където правото си на глас са упражнили 31,9 на сто от избирателите, а най-ниска - в Кърджали - 17,45 процента.

Още една машина е дала дефект в хода на изборния ден, съобщиха от Районната избирателна комисия. Проблеми има и в някои от секциите, каза председателят на комисията Петър Захариев.

„Имаме проблеми в няколко общини, не се явяват членове, но се извършват необходимите промени, където се налага. Има и още една секция, където има развалена машина, в шеста секция. Хората гласуват хартиено. Резултатите ще бъдат разчетени от екипите на „Информационно обслужване“, няма загубване на гласове“, добави той.

По-рано днес бе спряно е машинното гласуване в 52-ра секция в училище „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали. Причината е дефект в машината, който не подлежи на отстраняване.

До края на изборния ден там ще се гласува само с хартиена бюлетина, съобщиха от Районната избирателна комисия.

Близо 150 000 избиратели в област Кърджали имат право на глас на тези избори. Към 10 часа през секциите са преминали над 14 000 души, което е 9,96%.

Сред първите гласували тази сутрин бяха абитуриентите, които отидоха за първи път пред урните.

Тази сутрин проблеми е имало в някои секции с отсъствието на техни членове, но на местата им веднага са назначавани нови. Според председатели на комисии към момента няма голям интерес към машинното гласуване.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33