РИК: 50 процента от състава на СИК в Благоевградска област е подменен

Снимка: www.bl.government.bg

50 процента от състава на СИК в Благоевградска област е подменен, заявиха на брифинг от Районната избирателна комисия. Получен е и първият сигнал за купуване на гласове в помощното училище в областния център. 

Над две хиляди са промените в състава на секционните комисии като някои от тях са правени три пъти. От РИК обвиниха политическите партии в безотговорно отношение към списъците, които подават като почивните дни също били част от обяснението.

"Извършваме 500 промени в сряда и на промени на промените ни влизат вечерта за същата община, гласуваме ги. Става петък, на промените идва нов списък, а за вчерашния ден да не говорим, раздаваме материалите по секционните комисии и едновременно извършваме смени. В една община вчера са извършени 300".

Около девет часа е получен сигнал за купуване на гласове в секция, намираща се в помощното училище в Благоевград, казва председателят на РИК Мартин Бусеров:

"Съответните процесуално-следствени действия текът от органите на МВР, снемат се обяснения от лицата, които са установени там на място, и ще чакаме по Наказателния кодекс да видим дали ще се установят достатъчно данни за извършено престъпление – купуване на гласове".

Избирателната активност в област Благоевград към десет часа е близо седем процента.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33