Нормално и без сериозни нарушения протича изборният ден в област Добрич

Община Добрич
Снимка: Община Добрич

Сигнал за лице, извършващо агитация за гласуване за конкретна политическа партия е подаден до Районната избирателна комисия в Добрич. Агитацията се е извършвала на различен от българския език. Избирателната активност остава ниска в областта – 16,15%. Най-много избиратели са гласували в община Крушари, а най-малко в община Каварна.

Нормално и без сериозни нарушения протича изборният ден до този момент в област Добрич. По думите на председателя на Районната избирателна комисия Добромир Добрев, няма проблеми и при машинното гласуване и всички секции с такава възможност работят нормално.

От Окръжната прокуратура информират, че до този момент е разгледан един сигнал за купуване на гласове, който се е оказал фалшив. Окръжният прокурор Пламен Николов е дежурен в деня на изборите в Добрич. Главният прокурор разпореди в изборния ден всеки областен център да има на разположение служители на прокуратурата. По думите на Пламен Николов вотът в региона протича спокойно. До момента е разгледан само един сигнал, за купуване на гласове, който се оказал фалшив.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33