Български туристи гласуват в Истанбул

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В генералното консулство на страната ни в Истанбул към 13 часа бяха гласували около 80 души, почти всички от тях български туристи, намиращи се в града.

Г-жа Вакарелска от София сподели мотивите си да гласува на евроизборите: „Смятам, че човек, за да може изказва мнение, било то позитивно или негативно, за да може да дава предложения, трябва да има свой представител. Трябва да излъчи представител, към който да има очаквания“.

Освен в Истанбул, секции за гласуване са разкрити и в посолството в Анкара и в консулските служби в Бурса и Одрин.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33