Министър Десислава Танева гласува за познатото и доказалото се във времето

Министърът на земеделието Десислава Танева гласува в родния си град Сливен.
Снимка: Стоян Радев

„Гласувах за България! Гласувах за това, което е прогнозируемо, което е доказано във времето и за това, което познавам“. Това обяви министърът на земеделието Десислава Танева, след като гласува в родния си град Сливен.

Министър Танева призова хората да излязат и да гласуват, защото всеки един глас е важен за бъдещето на Европа.

„България е част от Обединена Европа. В Обединена Европа има теми, които са болезнени за различни части на тази Обединена Европа. Нашият път напред, нашият път за по-добър живот на хората е неразривно свързан с една силна Европа“, каза тя.

На въпрос ще бъде ли Европа различна от тази, която познават европейците в момента, след днешните избори, министър Танева отговори:

„Тя със сигурност не може да бъде коренно различна от утре. Но със сигурност резултатите от вота във всички европейски страни могат да предопределят ново ръководство на Европейския съюз, такова, че то да удовлетвори европейските граждани, респективно българските“.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33