Пучдемон се надява на депутати в Европарламента

Карлес Пучдемон водеше кампанията си в Испания чрез видеоконферентна връзка.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Каталунският лидер Карлес Пучдемон изрази надежда, че неговото движение  - „Свободни за Европа“ /Заедно/ ще получи достатъчно гласове. Той бе засечен на площад „Люксембург“ край Европейския парламент в Брюксел, където разговаря с журналисти.

На въпрос дали е готов да отиде до Испания, за да си вземе евродепутатското свидетелство и ако не, докъде е готов да стигне, той отговори:

„Когато започнахме този проект, бяхме наясно за пътя, по който трябва да поемем, след като, да се надяваме, бъдем избрани. Ако хората гласуват и спечелим дори едно място в Европарламента, е очевидно, че ще се възползваме от него. И ни я ясно по какъв път ще вървим, както ни беше ясно и при първата, и при втората ми европейска заповед за арест, както и при забраната да се кандидатираме от испанската ЦИК. И в трите случая спечелихме. И знаем какво да правим от утре нататък, ако -повтарям, хората ни подкрепят“.

Пучдемон получи правото да се кандидатира. Но дори да бъде избран, това не означава, че ще може да встъпи в длъжност, тъй като преди да стане евродепутат, той трябва преди това да положи клетва пред конституцията в родната си Испания, където е издадена заповед за арестуването му.

Пучдемон е в Белгия от края на октомври 2017 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59