Владислав Горанов: Резултатът от вота е положителен, заслугата е на премиера

| обновено на 26.05.19 в 22:25
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов определи изборния резултат за ГЕРБ като „положителен“. Според него заслугата е на премиера и лидер на партията Бойко Борисов.

„Кампанията на БСП целеше да дискредитира целия политически модел. Добрият резултат на едни избори дава политическо доверие и перспектива. Борисов е фактор, който всеки обича да подценява. Винаги са го подценявали още от 2006 г. На него това му е талантът. Цветанов е бегач на дълги разстояния и заслужава уважение за всичко, което е правил през годините за ГЕРБ. Със сигурност тези избори ги спечели Борисов“, посочи Владислав Горанов.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев отказа да коментира резултата на ГЕРБ с аргумента, че се очакват официалните данни. Ниската избирателна активност той коментира с поредицата от почивни дни и хубавия неделен ден.

Няма нищо, което да подмени или провокира резултата от изборите. Ако има трудности, те са по-скоро от техническо естество. Радостното е, че за разлика от предишни години нямаме тежки киберинциденти, каза Дончев.

В първо изказване след изборния ден водачът в евролистата на ГЕРБ Мария Габриел благодари на коалиционните партньори от СДС и изтъкна, че българите не са се подали на антикампания.

„Нашият лидер г-н Борисов каза, че има един ден за прошка, и аз искам да благодаря на всички българи, които ни я дадоха. Благодаря им от сърце“, каза тя.

Мария Габриел съобщи, че лидерът на партията Бойко Борисов ще представи анализ на резултатите във вторник.ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33