Йордан Цонев: ДПС си възвърна единството

Йордан Цонев
Снимка: БГНЕС

Като „много добро“ определят представянето си от ДПС, които са на трето място и ще имат трима евродепутати.

Пред „Хоризонт“ заместник-председателят на партията Йордан Цонев заяви:

„Резултатът ни е с 2-3% по-нисък от предния път, но тя и активността е по-различна. Нашата основна цел на тези избори беше да сплотим хората, които гласуват за ДПС, защото знаете през 2017 г. се получи едно основно разделение, разкъсване с опита на Местан, не и без помощта на външни фактори. Единството на хората се възвърна. А дали ще имаме 3 или 4 евродепутата, няма голямо значение“.

Според Цонев националистическите партии повече няма да са трета политическа сила в страната, а пътят напред за България е в консенсус между големите партии.

„Никога не сме искали самоцелно предсрочни парламентарни избори, за разлика от БСП. И сме им го казвали и на тях – предсрочни парламентарни избори трябва да има тогава, когато в страната се постигне консенсус за пътя на развитие през следващите 15-20 години“, каза той.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33