Христо Иванов: В България има нова политическа реалност

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Социологическите резултати сочат, че извънпарламентарната коалиция „Демократична България“ също ще има свой евродепутат. Според съпредседателя на формацията Христо Иванов резултатът показва, че очевидно в България има нова политическа реалност и към това сочи, че има обединение в център-дясното пространство на демократите в България – нова ясна проевропейска политическа сила.

„За нас тази кампания беше доказателство, че нашето обединение, в което са включени освен „Да, България!“ и ДСБ и зелено движение, може да провежда кампании и може да работи“, каза Христо Иванов пред „Хоризонт“. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33