Валери Симеонов: Отношенията в „Обединени патриоти“ не се определят от избори

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, чиято формация към момента не печели евродепутатско място, коментира, че решението партиите от коалицията "Обединени патриоти" да се явят отделно е било на ВМРО.

„ВМРО решиха сами да се явяват. Ако вкарат депутат, може да са имали такова основание – да подчертаят, че са достатъчно самостоятелни. Решението беше тяхно – те си издигнаха първи кандидат, не си започнаха кампанията. Ние нямахме избор. Винаги съм го повтарял преди изборите, че състоянието на коалицията („Обединени патриоти“), вътрешните взаимоотношения, се определят единствено от нашите отношения в самата коалиция, а не от изборите, от опозицията и желанието на други хора, които искат по някакъв начин тази коалиция да се разглоби“, каза Симеонов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33