С един изстрел в тялото

Издирваният за убийството в Костенец Стоян Зайков се е самоубил

Директорът на Регионалната дирекция Гранична полиция в Елхово комисар Деян Моллов пръв забелязал беглеца

| обновено на 30.05.19 в 11:19
2
Издирваният за две убийства Стоян Зайков е бил обграден в района на Долна Баня, след което открил огън по силите на реда.
Снимка: БГНЕС

Издирваният за две убийства Стоян Зайков от Костенец се самоуби след като полицаи се опитаха да го задържат до Долна Баня. Преди това Зайков е стрелял по служители на Гранична полиция.

Зайков беше в неизвестност в продължение на 20 дни, а полицията определи операцията по издирването му като безпрецедентна.

Директорът на Регионалната дирекция Гранична полиция в Елхово комисар Деян Моллов е човекът, който пръв е забелязал издирвания Стоян Зайков, научи „Хоризонт“. Заедно със свой колега те се опитали да задържат беглеца, който по думите им е открил стрелба.

От свои източници в МВР „Хоризонт“ научи, че Стоян Зайков е стрелял по двамата служители на Гранична полиция с ловна пушка 12 калибър. Те също са стреляли, за да локализират беглеца. След това той се е самоубил, твърдят от МВР.

Вътрешният министър Младен Маринов, който снощи отиде на мястото на стрелбата в района на Долна Баня, заяви:

„Беше засечен тука в тази местност. При опит да бъде задържан той открива огън срещу колегите. Те са отговорили, но по-скоро с предупредителна стрелба, тъй като такива са инструкциите. Предприети са незабавни действия с екипи на СОБТ, Гранична полиция, група „Кобра“ на СДВР, колегите от Национална полиция. Колегите са чули изстрел и най вероятно лицето се е самоубило вследствие на тези заградителни мероприятия“.

При престрелката униформени служители на МВР не са пострадали.

Зайков се е самоубил с един изстрел в тялото. За да разсеят всякакви съмнения, че служители  на МВР са стреляли по него, случаят се поема от следовател, който трябва  да изясни всички факти около акцията на полицията и смъртта  на Зайков.

„Разговарях със служителите. Според тях изстрелите, които са произвели не са били по посока на него, не са били с цел да го наранят, така че очакваме експертизите“, каза министър Маринов.

Въпреки, че от ръководството на МВР бяха категорични, че техни служители не са стреляли по Зайков с цел да го убият, това трябва да бъде доказано и от следователите, които поемат разследването.

Стоян Зайков от Костенец беше издирван близо 20 дни. Преди това той преби и  застреля бившата си жена, от която има дете. Дни по късно беше открит застрелян негов съсед и братовчед в съседна къща в града.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33