Почти 159 000 души са гласували машинно на евровота

Снимка: БГНЕС

Малко под 159 000 души са използвали машинното гласуване на отминалия евровот, сочат данните на ЦИК.

С хартиена бюлетина са гласували 1 936 000, но недействителните бюлетини са над 80 000. На този етап е рано да се каже поради каква причина тези гласове не са отчетени, коментира говорителят на комисията Александър Андреев:

"Дали правилно е отбелязан гласът на избирателя, т. е. с хикс, или е в квадратчето, дали е отбелязана една преференция, дали са засегнати повече от едно квадратче на различни партии - всички тези възможности биха могли да доведат до недействителност на гласа и това, разбира се, е преценявано от СИК преди попълването на протоколите".


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33