Булеварди и подлези в Пловдив непроходими заради пороя

| обновено на 03.06.19 в 00:27
Снимка: МВР-Пловдив

Остава усложнена обстановката в Пловдив. Заради проливните дъждове заседава извънреден кризисен щаб. 69 литра на квадратен метър са се изсипали над града само през първия час.

30 души са били изведени от закъсали автомобили, сред тях  малки деца и 4 бременни жени . Оказана е и помощ на четирима самотноживеещи инвалиди в наводнени жилищни сгради.

В Регионалната дирекция на пожарната са получени стотици сигнали – над 650. Над 20 патрулни автомобила на полицията са разположени по невралгичните точки  в града. Работят и дежурни екипи на почистващите фирми . От пожарната отводняват приоритетно обществени сгради. Сред тях - болниците „Медлайн“, „Паркхоспитал“, „Физиомед“ и „Свети Георги“, както и подземно помещение в онкодиспансера в Район Южен, а също и сградата на областната администрация. . В „Парк Хоспитал“ на Кукленско шосе се наложи да бъдат изведени пациенти. 120 деца са били изведени и от Дома на културата „Борис Христов“.

Затворени за движение бяха подлезите на Скобелева майка и централната улица „Гладстон“ . Непроходими са бул. „Марица юг“ (под моста до Университета по хранителни технологии), железният мост на бул.“Васил Априлов“, бул. „Шести септември“ преди моста Адата , части от бул. „Санкт Петербург“, бул. „Освобождение“ до военните поделения, Коматевско шосе, бул. „Христо Ботев“ - в участъка от Сточна гара до бул. „Източен“.

Има неработещи светофарни уредби и на някои от големите кръстовище движението се регулира от екипи на пътна полиция . Аварирали са и стрелки на жп гарата като влаковете се управляват на ръчен режим, движат със закъснение.

От полицията предупреждават гражданите да не използват подлезите в града до цялостното им отводняване и почистване. Патрули на Общинска охрана обхождат съоръженията, които са обезопасени със сигнални ленти. С повишено внимание да се движат шофьорите по пътя Асеновград - Чепеларе, където има паднали камъни на платното.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33