Русинова: Приемното семейство е услуга, а не алтернатива на семейството

Снимка: Биляна Борисова

Средствата, които получават като заплата приемните родители и помощите за семействата, в които се отглежда дете на роднини, не могат да получават еднакви парични суми. Това заяви заместник социалният министър Зорница Русинова, по повод искането на движението "Системата ни убива". Русинова уточни, че  близките и роднините на деца освен пари, ако имат недостатъчно доходи, получават и социални услуги: 

"Тази парична помощ е обвързана с доходите, защото, разбира се, това е вид социална подкрепа на тези семейства. Приемното семейство, не е алтернатива на семейството. Приемното семейство е услуга и то е алтернатива на настаняване в дом. Те получават заплати, получават средства за издръжка. Двете услуги нямат нищо общо. Когато говорим за настаняване в най-близкия кръг: баби, лели, чичовци и т.н. това е наистина допълнителна мярка за закрила. И ако самото семейство има нужда от подкрепа, то получава подкрепа", каза Русинова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33