Социалните работници не получават по-големи правомощия с промените в Закона за закрила на детето

Снимка: БТА

Социалните работници не получават по големи правомощия с последно приетите промени в Закона за закрила на детето и извеждането на деца от семействата е крайна мярка за закрила. Това обяви преди поредния протест на родители срещу стратегията за детето социалният министър Бисер Петков:

"По данни на Агенцията за социално подпомагане, настанените в семейства на близки и роднини са над 4700. Докато настанените в приемни семейства са около 2000. Задължително, когато има възможност, детето, което на законови основания след съдебна мярка е изведено от семейството, съответно да остане в кръга на близките и роднините, които най-добре да се грижат", каза социалният министър Бисер Петков.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33