Настилката на трамвайното трасе на столичната „Граф Игнатиев“ се е надигнала заради високите температури

| обновено на 10.06.19 в 17:17
Йорданка Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Настилката на трамвайното трасе на ремонтираната улица „Граф Игнатиев“ се е надигнала вследствие на високите температури. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при представянето на нови автобуси за столичния градски транспорт. На изпълнителя на ремонта – Джи Пи Груп – ще бъде наложена глоба, заяви Фандъкова.

Нови 20 автобуса на природен газ тръгват по мрежата на градския транспорт в София.

"Климатизирани, с Wi-Fi, достъпни за майки с колички и хора с увреждания. Остават още 20 от този транш. Автобусите ще бъдат пуснати в следващите седмици и с тях ще сме подменили 90 процента от автобусите в движение в столичният градски транспорт", съобщи Фандъкова.

Йорданка Фандъкова каза още, че са монтирани 40 камери за видеонаблюдение в автобусните ленти, които ще следят за нормалното протичане на трафика. Целта е да се увеличат скоростта на движение на градския транспорт и точността. Тя призова шофьорите да не нарушават правилата за движение по пътищата. 

Репортажа може да чуете от звуковия файл.

Свързани новини

Нова глоба от 280 000 лв. за ремонтиращите ул. „Граф Игнатиев“

Нова глоба от 280 000 лева налага Столичната община на изпълнителя на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Температурно разширение е вероятната причина за надигнатото трамвайно трасе в току-що ремонтираната улица, съобщи кметът на София Йорданка..

обновено на 10.06.19 в 14:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33