Ръстът на нощувките в Слънчев бряг за миналата година е 21%, спадът от началото на сезона 2%

Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Над 300 милиона лева са приходите от нощувки в Слънчев бряг през последните 5 години. Това каза на брифинг по повод 60-ия юбилеен туристичиски сезон в курорта министърът на туризма Николина Ангелкова. От началото на този сезон е регистриран 2% спад на туристи. 

21 на сто е ръстът на нощувките в „Слънчев бряг“ за миналата година като общият им брой е 5 300 000, каза министър Ангелкова:

"От 2014 година досега 49% е ръстът в приходите от нощувки, само от курорта Слънчев бряг".

За отчетения слаб отлив на туристи в началото на сезона Ангелкова посочи две причини:

„Основният спад, който генерираме от Германия, е свързан с фалита на Еър Германия. Другата причина, върху която усилено работим, е свързана със субсидирането на чартърни полети, туроператори и хотели в някои от нашите преки конкуренти. Визирам и Турция, и Египет, и Тунис, и Гърция, и Хърватска“.

С голям концерт на примата на българската поп музика Лили Иванова ще продължи честването на 60-годишнината от първия туристически сезон в Слънчев бряг 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33