Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация “Бъдеще за таланти“ търси доброволци за благотворителен книжен пазар

2
Диляна Дичева
Снимка: Ани Петрова

Базар на книгите и изкуствата е планиран на 6 юли в южния парк. Той е благотворителен кооператив, с което се подкрепят няколко различни  каузи. В оставащите до 6 юли дни се търсят доброволци, които да помогнат за организацията на събитието.

Надежда Минчева и Диляна Дичева, които са доброволци към фондация “Бъдеще за таланти“, разказаха пред БНР за инициативата и дейността на фондацията.

„Подкрепяме каузи, свързани с развитието на деца и младежи в образование, в изкуство и т.н. До момента сме подкрепяли каузи на приятелски организации. Първото събитие (концерт и семинар) беше в подкрепа на училището за незрящи „Луи Брайл“. След това имахме няколко събития, посветени на менторската програма “Скритите таланти“, разказаха гостуващите.

В интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ те споделиха и за собствената си мотивация да работят като доброволци:

„Една от водещите идеи на фондацията, освен да подкрепя каузи, е да допринесе за развитието доброволството в България, което е много забавно. Събитията са направени с много любов. Винаги се включват млади хора. Отделно това ти дава много голям опит, ако искаш да се занимаваш с организация на събития и освен това комуникационни умения и връзки. Просто е прекрасно!“.

За предстоящия базар на книгите в Южния парк дамите от фондация „Бъдеще за таланти“ обясниха:

„Имаме няколко издателства, които ни предоставят безвъзмездно книгите, които ние ще продаваме там. Отделно се включват и други хора, издателства, които на място ще продават. Имаме много хендмейт артисти, защото искаме да ги подкрепим. Знаем, че им е трудно, а изкуството е нещо хубаво“.

Те разказаха и за изискванията към доброволците, които могат да се включат в инициативата:

„Ние сме широко скроени. Нямаме абсолютно никакви предпочитания дали да е мъж, жена или някаква възраст. Всеки, който му се занимава и е свободен в този съботен ден и иска да бъде част от добра кауза, може да се включи“.

Ангажиментът е четири часа, разделен на две смени – сутрин и следобед. Доброволецът трябва да помага на участниците “примерно да си пренесат стоките“, коментираха още представителите на фондацията. Желаещите могат да се свържат с организаторите през страницата на събитието във Фейсбук.

Повече за каузите, които ще бъдат подкрепени със събитията на 6 юли в Южния парк, може да учете от интервюто с Надежда Минчева и Диляна Дичева от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Йордан Божилов

Йордан Божилов: Русия е готова да ескалира още повече отношенията с НАТО

"Не се съмнявам, че Русия е готова да ескалира още повече отношенията с НАТО . Не изключвам различни сценарии, при които предизвиква единството на Алианса и атакува отделни обекти на териториите му" . Такава прогноза направи пред БНР Йордан Божилов,  основател и председател на Софийския форум за сигурност, бивш зам.-министър на отбраната...

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Министър-председателят Димитър Главчев (вляво) и президентът на КТ

Служебното правителство осигури 250 милиона лева за комплекса мини „Марица Изток“

Служебното правителство осигури 250 милиона лева за комплекса мини „Марица Изток“, стана ясно след среща на премиера Димитър Главчев, министъра на енергетиката и представителите на синдикатите, които организираха протест на енергетици и миньори в центъра на София.  След срещата в Министерския съвет Главчев съобщи: "Още от сутринта сме взели мерки от..

публикувано на 25.04.24 в 17:25

Такса при еднодневен туризъм във Венеция от края на април до юли

Достъпът до историческата част на Венеция подлежи на такса от 5 евро на човек с онлайн резервация. Тя важи за някои уикенди между април и юли тази година. Таксата засяга еднодневните туристи, пребиваващи извън област Венето.  Освободени са посетители, които нощуват в хотели, къщи за гости и пансиони със закуска, които вече плащат..

публикувано на 25.04.24 в 17:24
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Очаквам изненади от МЕЧ, "България може" и партии на ръба на 4-те процента

Трудно е да се прецени дали ПП-ДБ ще са втори на изборите, но няма съмнение, че вдъхновението е напуснало избирателите на ПП-ДБ и ще доведе до отказ на участие.  Това коментира политологът Христо Панчугов в интервю пред БНР. "Самата политическа кампания ще е изключително важна.  Опасявам се, че към този момент част от клишета като..

публикувано на 25.04.24 в 17:21
Президентът на Франция Еманюел Макрон

Макрон: Най-голямата опасност за сигурността на Европа е Русия да спечели войната срещу Украйна

Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се изправи пред предизвикателствата на днешния свят. В тържествена реч в Сорбоната, където и преди седем години бе изложил европейската си визия, той пожела м ощен скок на Европа до 2030 г., за да се запази като "силна, успешна и хуманна".  Според него Европа е постигнала напредък в единството..

публикувано на 25.04.24 в 17:18
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

Кремъл "не се притеснява" от американските ракетни системи в Украйна

Доставките за Украйна на американски ракетни системи АТАКМС с голям обсег не притесняват Кремъл – това стана ясно от коментар на говорителя Дмитрий Песков.  Реакцията от Кремъл идва, след като американският президент Джо Байдън одобри първи доставки на оръжия на стойност един милиард долара от пакета военна помощ за Украйна, Израел и Тайван...

публикувано на 25.04.24 в 17:01

ВВВУ - Долна Митрополия и Висшето училище по телекомуникации и пощи ще подготвят кадри заедно

Във Висшето военно-въздушно училище "Георги Бенковски" започва подготовка на инженерни кадри в партньорство с Висшето училище по телекомуникации и пощи. Това става реалност след утвърден съвместен учебен план. Висшето училище по телекомуникации и пощи и Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" сключиха споразумение за извършване на..

публикувано на 25.04.24 в 16:42