Борисов: Всичко различно от мир ще бъде щета за всички

3
Бойко Борисов и Красимир Каракачанов наблюдаваха заключителния етап на учението „Шабла – 2019 г.“ наблюдаваха и вицепремиерът и министър на отбраната.
Снимка: Мая Щърбанова, БНР

Всичко, различно от мир, ще бъде щета за всички. Това заяви днес по време на заключителния етап от тактическото учение с бойни стрелби на полигона в Шабла министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът беше категоричен, че мирът на Балканите може да бъде сигурен, само ако всички страни са силни и единни.

Тези учения са изключително важни за дипломацията и за външната политика на Балканите, заяви по време на стрелбите в Шабла Борисов.

"Изводите от стрелбата и на българските, и на сръбските, и на американските военни части, че трябва да живеем в мир, а не във война. На Балканите мирът може да съществува, само когато всички са много силни".

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов определи днешното учение като успешно, тъй като българските военни са показали много добра подготовка:

"Хелекоптерите Ми-24; СУ -25 видяхте - ето затова правителството гласува тези средства, за тяхното възстановяване.  Доволен съм от резултатите! Подготвени са!".

В стрелбите участваха и формирования от въоръжените сили на Република Сърбия и САЩ. Заместник-посланикът на САЩ Джъстин Фридман подчерта, че най-важният извод от ученията е, че всички сме по-силни заедно.

"Ние сме по-силни заедно. Само когато работим заедно, когато споделяме опита си, когато обучаваме хората си заедно, когато споделяме технологиите и използваме най-добрите сред тях, можем да постигнем отлични резултати".


Галерия

Свързани новини

Военни учения затварят небето над Шабла

Ограничения във въздушното пространство над полигон „Шабла“ и прилежащата му акватория заради предстоящо учение влизат в сила от днес, 10 юни, до 19.00 часа на 14 юни. Това съобщават от Министерство на отбраната. Въвеждат се и забрани за..

публикувано на 10.06.19 в 11:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33