Медицински сестри блокираха трафика към Гърция край Момчилград

Снимка: БГНЕС

Медицински сестри блокираха интензивния трафик към Гърция край Момчилград. Те пресичаха пешеходната пътека на кръговото кръстовище, от където в момента е пренасочено движението за прохода Маказа. Образуваха се колони от чакащи автомобили.

Според Семра Хасан все повече млади медицински сестри ще търсят работа в чужбина заради лошите условия у нас

„Всяка една е разочарована от състоянието, в което в момента е нашето здравеопазване и всяка една казва, че ще търси алтернативен път най-вероятно да замине за чужбина за по-добри доходи, защото тук при нас нямаме възможност на две места, но на много места колежките работят на две места, изморяват се. Не можем да дадем качество на работа, което е мисля обидно за професията“.

Недоволството край Момчилград е част от националния протест на медицинските сестри. 


Свързани новини

Продължава протестът на видинските медици

Втори ден на ефективен протест на здравните специалисти от видинската болница . Медицински сестри, лаборанти, санитари и акушерки спряха работа за час, за да изразят недоволството си от условията на труд и ниското заплащане. Участват 90%..

публикувано на 14.06.19 в 10:59

Росица Генчева: Разграничаваме се от протеста на медицински сестри, обявен за утре на Маказа

На Управителен съвет от Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Кърджали са се разграничили от протеста, обявен на Маказа с водач медицинската сестра Мая Илиева . Росица Генчева, председател на..

публикувано на 13.06.19 в 14:39