Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението на Орлов мост, блокирано от протест на екоактивисти

| обновено на 14.06.19 в 21:09
Екоактивисти блокираха движението на Орлов мост в столицата, за да протестират срещу приетите в парламента текстове от Закона за Черноморското крайбрежие.
Снимка: БТА

Възстановено е движението по "Орлов мост", което бе блокирано за повече от час тази вечер от демонстрация на екоактивисти.

Около 150 души се излязоха на протест срещу презастрояването по Черноморието и промените, приети вчера в Закона за устройство на черноморското крайбрежие

Според демонстрантите промените в закона ограничават свободното къмпингуване, но не решават въпроса с презастрояването на българското Черноморие, както и с приватизацията на плажовете и дюните, голяма част от които са частни, въпреки че това е незаконно.

Протестиращите заявиха готовност за още акции. В понеделник ще внесат писмо с искане президентът Румен Радев да наложи вето върху закона.

Според Столична община днешният протест е нерегламентиран.

Вчера движението на Орлов мост отново бе блокирано от протестиращи, след като депутатите забраниха окончателно поставянето на палатки върху дюни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Протест срещу презастрояването на Черноморието блокира за кратко Орлов мост

Протест срещу презастрояването на Черноморието и заграбването на дюни блокира Орлов мост за около 30 минути тази вечер. Участниците направиха и демонстративно шествие с кемпери в центъра на София. Поводът за природозащитната демонстрация са промените..

публикувано на 13.06.19 в 20:46
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сградата на Община Хасково

ЦИК предложи на президента да насрочи нов избор за общински съветници в Хасково

Президентът да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково, област Хасково, предлага в свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК). Това съобщи БТА. В решението се посочва, че в ЦИК е постъпила преписка от Общинска избирателна..

публикувано на 16.04.24 в 18:49
Делян Пеевски

ДПС-Момчилград номинира Пеевски за водач на листата за област Кърджали

ДПС в Момчилград номинира Делян Пеевски за водач на партийната листа за област Кърджали за извънредните избори на 9 юни. Това стана на разширено заседание на общинската структура на Движението. Това са първите номинации за кандидат-депутати на ДПС...

публикувано на 16.04.24 в 18:47
Асен Василев

Василев заяви, че не познава Марин и Стефан Димитрови, нито Паскал

Бившият финансов министър Асен Василев заяви, че не познава обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови.  ДАНС: Коцев е запознал обвинения в контрабанда Стефан Димитров с директори на ОДМВР Василев уточни, че не познава и Никола Николов,..

публикувано на 16.04.24 в 18:43
Христо Гаджев

Комисията по отбрана в НС одобри предложението за по-високи заплати на военните

С пълно единодушие комисията по отбрана одобри на първо четене предложението в Закона за отбраната, което ще вдигне военните заплати с 30 процента от догодина. Между двете четения има и нови предложения на Министерството на отбраната. От 1450 лв...

публикувано на 16.04.24 в 18:38

Си Цзинпин: Китай и Германия трябва да работят заедно, за да инжектират повече стабилност и сила в света

Конфликтът между Русия и Украйна беше една от обсъжданите теми между германският канцлер Олаф Шолц и китайския президент Си Цзинпин. Със срещата им завърши тридневно посещение на Шолц в Китай, основен фокус на което бяха икономическите връзки между двете..

публикувано на 16.04.24 в 18:35

Идват валежи и застудяване

През нощта облачността ще е предимно значителна, на места главно в западните райони с валежи от дъжд, сочи прогнозата на НИМХ. В Северозападна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. В..

публикувано на 16.04.24 в 18:34
Анастасия Стойчева

Анастасия Стойчева: Очакваме сняг в планинската част, а към събота и по-ниско

" До края на седмицата в планинската част – в районите до 1100-1200 метра , към събота и по-ниско, очакваме да вали сняг. Особено в западната част на Стара планина". Това съобщи пред БНР г л. асистент д-р Анастасия Стойчева. " Понижението на..

публикувано на 16.04.24 в 18:15