Как се развиват разследванията от "кметската поредица"?

Снимка: www.prb.bg

В последните месеци се наблюдава изключително голяма активност на специализираната прокуратура срещу кметовете. Последният случай е от вчера – с кмета на Костенец Радостин Радев, който беше задържан.

Началото на „кметската поредица“ е от април 2018 г., когато беше задържана Десислава Иванчева.

Става дума за разследвания, свързани с преките правомощия на кметовете, и обществените поръчки.

Как се развиват казусите, припомня Силвия Великова. Коментара й можете да чуете в звуковия файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ердоган: Заплахите от санкции не ни плашат, продължаваме операцията в Сирия

Заплахите от санкции не могат да изплашат Турция и тя успешно продължава операцията си в Сирия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той още веднъж отхвърли всички призиви за преговори, като се мотивира, че е невъзможно Турция да седне на една маса с „терористи“. Турция произвежда сама 70% от необходимото за операцията си..

публикувано на 16.10.19 в 09:02

България отново със собствен щанд на панаира на книгата във Франкфурт

България отново ще има свой щанд на Международния панаира на книгата във Франкфурт. Асоциация „Българска книга“, с подкрепата на Министерството на културата и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, организира националното представяне на най-важния книжен форум в Европа. Това е най-голямото книжно..

публикувано на 16.10.19 в 08:55
Проф. Даниел Вълчев

Даниел Вълчев: Лечебните заведения нямат интерес да разкриват лекарски грешки

Системата за обезщетяване на хора в случай на лекарска грешка е направена така, че тя не стимулира здравната система да се освобождава от такива специалисти, които допускат системно подобни грешки. Това е един от изводите в излизащия днес нов брой на „Юридически барометър“, който поставя темата за лекарските грешки. Пред БНР юристът и..

публикувано на 16.10.19 в 08:33

Мащабна операция на СДВР по залавяне на феновете, предизвикали расисткия скандал

СДВР от снощи провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България-Англия в София.   До момента петима от тях вече са открити и са отведени в 1-во РПУ в София за обяснения.  Полицейските действия продължават на територията на София. От източници на БНР стана ясно, че има хора и от..

публикувано на 16.10.19 в 08:33

Прокуратурата решава какви обвинения да повдигне след арестите в БФС

Очаква се днес прокуратурата да прецени на кого и какви обвинения ще бъдат повдигнати след арестите вчера в БФС. Вчера ГДБОП, Националната полиция и спецпрокуратурата влязоха в сградите на Българския футболен съюз в Бояна. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че разследването е по подозрение за извършени..

публикувано на 16.10.19 в 08:04

Медицинска сестра: Не вярваме на никого, на предела на нервите си сме

Очаква се част от протестиращите медицински сестри, които от седмици са на палатка пред Министерство на здравеопазването, да се срещнат с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.  По време на срещата те ще го запознаят отново с исканията си за по-високи заплати, по-добри условия на труд и законодателни промени в сферата на..

обновено на 16.10.19 в 07:54

Искане за по-високи заплати на медицинските сестри в ясли, градини и училища в София

700 лева основната заплата за всички  медицинските сестри в детските ясли, градини и училища в София. За това настоя Мая Костадинова, медицинска сестра в столична детска градина. До момента в Колективния трудов договор от март тази година е договорено месечно заплащане от 665 лв. Искането и изпратено до премиера и до министрите на финансите и..

публикувано на 16.10.19 в 07:53