Параклисът в Университетската болница в Русе е основно ремонтиран и осветен

Ремонтираният параклис„Св. безсребреници Козма и Дамиан“ в Университетската болница „Канев“ в Русе беше осветен от митрополит Наум.
Снимка: УМБАЛ Канев в Русе

Параклисът „Св. безсребреници Козма и Дамиан“ в Университетската болница „Канев“ в Русе бе основно ремонтиран, а днес осветен от митрополит Наум.

Болничният параклис „Св. безсребреници Козма и Дамиан“ бе открит преди 16 години и продължава да бъде място за утеха на болни и техните близки. След ремонт, финансиран изцяло от Русенската митрополия, днес параклисът отново отвори врати, а митрополит Наум благослови:

"Болен ли е някой от нас, нека се моли, страда ли, нека да бъде извикан лекар, който да му помогне, така че много е важно за здравето, душевното здраве на нас хората, ние да престанем да грешим, а за телесното здраве наше и на нашите близки да се доверим на тези, върху които Господ е изпратил своята благодат и частицата на Светия дух и им е дал възможност да бъдат лечители на телата на хората".

Инициативата за възраждането на параклиса е на младия свещеник Недялко Димитров, който е готов да откликне на всеки християнин във всички отделения на болницата.

"Потребност на хората е да се помолят на Бога да ги укрепи в трудния момент".