Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва бързо производство срещу шофьора, управлявал училищен автобус пил

Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Силистра ръководи бързото производство срещу шофьора, управлявал училищен автобус, след като употребил алкохол.

Вчера при проверка в дунавския град, полицаите засякоха водач на училищен автобус, който е с 1,25 промила концентрация на алкохол в кръвта. Автобусът трябвало да откара ученици от силистренското училище „Отец Паисий“ на екскурзия до резервата „Сребърна“. При организирани екскурзии било практика ръководството на училището да уведомява инспектората по образованието и контролните органи от МВР. Така малко преди да потегли, шофьорът бил тестван с дрегер, който отчел 1,25 промила алкохол. Екскурзията била отменена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пиян подкара училищен бус

Водач на училищен автобус е задържан, след като е установен в нетрезво състояние, съобщиха от полицията в Силистра. Тази сутрин в областния град пътни полицаи извършили проверка на 56-годишния водач, преди да отпътува с ученици на екскурзия. С дрегер..

публикувано на 18.06.19 в 10:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кипър: 250 евро великденска надбавка за пенсионерите с ниски доходи

Великденска надбавка от 250 евро ще получат пенсионерите с нискидоходи в Кипър, реши правителството днес. Мярката е част отизпълнението на плана за подпомагане на възрастните хора в страната ипродължение на целевите помощи за уязвимите социални групи..

публикувано на 24.04.24 в 13:32

Парламентът реши: Давностният срок за сексуални посегателства се увеличава на 35 години

Давностният срок за сексуални престъпления и посегателства срещу деца се увеличава на 35 години. Това реши парламентът, приемайки на второ четене изменения в Наказателния кодекс. Сегашният срок е 20 години.  Повишава се и горната граница на..

публикувано на 24.04.24 в 13:13
Томислав Дончев, Тома Биков,  Георг Георгиев, Цветомир Паунов от ГЕРБ за регистрация за изборите в ЦИК

ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите, иска победа и нормалност

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите избори 2 в 1 – предсрочни парламентарни и европейски. Изборите са възможност страната ни да има титулярно правителство с ярки политически фигури, което да..

публикувано на 24.04.24 в 13:08

Зърнопроизводителите на нови протести, ако държавата не изпълни подписаното споразумение

Зърнопроизводителите ще излязат на нови протести, ако държавата не изпълни подписаното през февруари споразумение.  Решението е взето на извънредно заседание на Управителния съвет на браншовата организация преди насрочената за 17.00 ч. днес среща в..

публикувано на 24.04.24 в 12:58

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо..

публикувано на 24.04.24 в 12:56
Иван Анчев

Иван Анчев: В България трябва да има отделна агенция, която да противодейства на хибридните атаки

В България трябва да има отделна агенция, която да противодейства на хибридните атаки .  За това в ефира на БНР призова  Иван Анчев, експерт по сигурност и съпредседател на Атлантическия съвет на България. " Целта на Руската федерация е да..

публикувано на 24.04.24 в 12:44
Вартануш Топакбашян (в ляво) и Исаак Бохосян в студиото на програма „Христо Ботев“

Вартануш Топакбашян: Желязков не позволи едноминутно мълчание в НС, не било кръгла годишнина

"За България темата "Арменски геноцид" продължава да бъде, меко казано, деликатна и да се вписва в политическата конюнктура . За нас като арменци е разбираемо, но тук говорим за гибелта на 1,5 млн. души. Това е история и не може да бъде..

публикувано на 24.04.24 в 12:34