Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Станулов: Летище София има потенциал да стане авиохъб между Европа и Азия

Снимка: Ани Петрова

Летище София има потенциал да стане авиационен хъб между Европа и Азия. Това заяви днес председателят на Асоциацията на българските авиокомпании Светослав Станулов на „Авиационен форум - 2019“ на тема „Българската гражданска авиация - състояние и предизвикателства“.

През следващите 20 години въздушният трафик в света ще се удвои, а половината от полетите ще се осъществяват в Азия, уточни Станулов и добави, че в момента авиационната връзка между Европа и Азия се прави в Турция.

„Ние обаче имаме сериозно преимущество, което може да използваме добре, отчитайки, че сме най-източното летище на Европа, намиращо се в ЕС. Ние сме отлично позиционирани“, каза Светослав Станулов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европарламентът отстрани заподозрения в шпионаж асистент

Европейският парламент съобщи днес, че отстранил "незабавно" асистента на германския крайнодесен евродепутат, който е задържан за предполагаем шпионаж в полза на Китай, съобщиха информационните агенции. След ареста в Германия на заподозрения Цзян Го "и с оглед на сериозността на разкритията, Парламентът отстрани въпросната личност с..

публикувано на 23.04.24 в 14:11

Една трета от премиерите на Третата българска държава са съвместявали поста си с този на министър

Още докато се обсъждаше възможността Мария Габриел да поеме и поста на външен министър при ротацията, се породиха редица коментари, че подобно съвместяване на длъжности било странно. Когато Димтър Главчев предложи себе си и за дипломат номер 1, идеята беше наречена "екстравагантна и авангардна". Един поглед към историята ни обаче показва, че..

публикувано на 23.04.24 в 14:10

Весела Драганова: Трябва нов субект в политиката, който да размърда ситуацията

Бившият главен прокурор Иван Гешев ще участва на изборите на 9 юни с Партията на българските жени на Весела Драганова. Пред БНР тя обясни, че с Гешев имат много общи теми , по които им съвпадат идеите:  "Г-н Гешев е представител на над 30 неправителствени организации, представители на гражданското общество. Смятам, че това е начинът да дадем..

публикувано на 23.04.24 в 13:59
Ангел Кунчев

Е-обучение заради коклюш – по преценка на директора на училището

Разрешаването на имунизация срещу коклюш при бебета, навършили месец и половина, ще бъде временна промяна в задължителния календар, докато трае епидемията от заболяването. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето По официални данни до вчера..

публикувано на 23.04.24 в 13:58

"Арогантен милиардер": Австралия критикува Илон Мъск за кадри от нападение в Сидни

Технологичният милиардер Илон Мъск се нахвърли върху Австралия заради опитите ѝ да забрани кадри от намушкването с нож в църква в Сидни да бъдат разпространявани в социалната си мрежа "Екс", предаде ДПА. В понеделник вечерта австралийският съд издаде на платформата двудневно съдебно разпореждане да скрие за всички потребители по света..

публикувано на 23.04.24 в 13:42

Румъния се подготвя за въвеждане на задължителна военна служба

Румъния дискретно се готви за повторно въвеждане на задължителната военна служба, предава "Диджи24", цитирана от БТА.  В свой материал по темата медията отбелязва, че въпреки че от две години има война на границата, а бюджетът на Министерството на националната отбрана се е увеличил значително, страната изпитва огромен кадрови недостиг. Данните на..

публикувано на 23.04.24 в 13:41
Васил Божков

Хазартното дело срещу Васил Божков влезе в съда

Така нареченото "хазартно дело" срещу Васил Божков вече е в съда.  След над четири години разследване прокуратурата внесе обвинителен акт за участие в организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления срещу Божков и още девет лица, част от които са заемали високи позиции в закритата Държавна комисия по хазарта. За..

публикувано на 23.04.24 в 13:40