"Вярвай в чудеса" - детски фестивал в Угърчин

Снимка: ugarchin.com

За трета поредна година в град Угърчин се организира детския фестивал „Вярвай в чудеса“.

Организатори на фестивала са Община Угърчин и детската писателка Милена Димова.

В празничната програма ще участват над сто деца от Угърчин, Кирчево, Лесидрен, Катунец и др. Те ще могат да напишат своите желания и мечти, които ще полетят към приказния свят с помощта на 22-метров цветен балон, пълен с горещ въздух, който ще кацне на поляната пред Общината. Всяко дете, което присъства на фестивала, ще получи детската книга "Гостилница на чудесата" на Милена Димова.

Фестивалната програма ще завърши с детска, музикална игротека.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33