Николай Нанков: Има техническа готовност за въвеждане на тол системата

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

Има техническа готовност за въвеждане на тол системата от 16 август, обяви днес заместник регионалният министър Николай Нанков. Търговската ѝ експлоатация, тоест реалното събиране на таксите, обаче ще започне три месеца по-късно, уточни той. 
Очаква се в обхвата на пътната мрежа, за която ще се плаща, да влизат около 6000 километра  - основно автомагистрали и и пътища първи клас, както и частично втори клас. Техническата инфраструктура ще бъде изградена общо за 10 800 километра, обясни Наков: 
"На първо място знаем, че въвеждането на тол системата и нейното ефективно експлоатиране е от основните приоритети на правителството Борисов-3. Успяхме да доведем до финал дълго оспорваната процедура за избор на изпълнител. Срещнахме много трудности при въвеждането на първия компонент - електронната винетка. Убеден съм, че с втория такъв - а именно  тол системата - няма да имаме подобни проблеми. Взели сме необходимите мерки!  Отделно от това създадохме необходимата организация за създаване на тол управление".
До момента са продадени над 4,1 милиона винетки, а приходите от тях са над 244 милиона лева, обяви още Нанков.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33